Uutiset

Tapahtuman historiaa

Jo useamman vuoden aikana on silloin tällöin leikillään tapaamisissa heitetty ilmaan Meri-Lapissa järjestettävästä tapahtumasta. Menneenä talvena alkoi asiat realisoitua sekä palikat löytämään omat paikkansa. Kerättiin ryhmä kiinnostuneita, joista aktiivisimmat siirtyivät ydinryhmään. Olihan tulossa Tornio 400 -vuoden juhlat, minkä pohjalle tapahtumaa lähdettiin rakentamaan. Kyllähän meillä on luonto Perämeren saaristoineen, ympäristö tasaisen Pohjanmaan ja Tunturi-Lapin välimaastosta vaaroineen sekä joet villeine kalakantoineen Meri-Lapin alueella vahvana, siis Luonnostaan villi!

Ei niin Etelässä etteikö poroja näkisi!

Tapahtuman järjestämistä varten tarvittiin rekisteröity yhdistys. Pohjois-Suomen geokätköilijät ry siirrettiin Oulusta Torniossa toimivaksi yhdistykseksi. Oululaisilta saatiin paljon apuja tapahtuman Mega-statuksen saamiseksi suoraan.

Paikan pohdintaa, missä voitaisiin tällainen tapahtuma järjestää, ja kun tuo korona myös alkoi olla mediassa esillä, aiheutti vähän päävaivaa. Lisänä vielä Tornio 400 juhlavuoden tapahtumat, jotka nekin vaativat omat alueensa rajoittaen Megan järjestämistä kätköilijöille, sekä tuoda harrastusta esille laajemmin myös paikallisille. Rajoitteena paikan valinnassa oli pääosin tilantarve, parkkipaikat sekä vessojen riittävä määrä. Kävimme tutustumassa näiden ajatusten pohjalta Laivakankaan ravirataan, koska siellä on järjestetty isoja tapahtumia myös ravien lisäksi ja tarvittava infra on valmiina. Esimerkkeinä suurista tapahtumista Kuninkuusravien lisäksi on SnowCross PM&SM kisat tapahtumat sekä useampana vuonna järjestetty ilmainen Oikea moottoritapahtuma Meri-Lappilaisen Konevoima ry:n toimesta Raviradan kanssa yhteistyössä. Referenssejä paikalla riittää. Ja kas, löydettiin yhteinen sävel kohti tapahtuman järjestämistä Laivakankaan raviradalla!

  • Raviradan sisätilat
  • Raviradan sisätilat
  • Raviradan sisätilat
  • Raviradan ulkotilat
  • Raviradan katsomoa

Tällaisesta tämä on nyt tähän mennessä ollut. Pääasiassa pohjatyötä tapahtuman eteen. Kokouksia etänä ja epävirallisia miittejä asian tiimoilta. Tässä on nyt yritetty saada näitä nettisivuja pystyyn ja eiköhän tämä tästä käynnisty. Toivotaan ettei Korona oikein sotke suunnitelmia.

%d bloggaajaa tykkää tästä: