Kätköillä

Kalli-Karunki hiihtolatu

Kalli-Karunki hiihtolatu on kokonaisuus mikä yhdistää kolme reittiä yhdeksi kokonaisuudeksi minkä pituus on 55,3km suuntaansa. Reitit ovat Kalli-Lautamaa (n. 25km) , Lautamaa-Kantojärvi (n. 10km) sekä Kantojärvi-Karunki (n. 20km). Näin koko reitti on pisin yhteneväinen talviliikuntareitti Meri-Lapin alueella.

Kalli-Lautamaa väli on siitä poikkeuksellinen että se on kuljettavissa ympäri vuoden lukuun ottamatta kosteimpia ajanjaksoja. Monet ajavat reittiä kesäisin maastopyörillä tai kävelevät reitin edes takaisi. Muu osa reiteistä Lautamaa-Kantojärvi sekä Kantojärvi-Karunki kulkee metsäautotien pohjia, rajalinjoja, metsäaukkoja sekä soita pitkin ollen hyvin heikosti merkittynä maastoon, jos ollenkaan. Jos siis suunnittelet koko reitin kävelemistä varaudu reissuun hyvin. On sen useampi kulkenut kuivimpaan aikaan aina Karungista Kallille saakka, toki hivenen muunneltua reittiä.

Reitin varrella on useita laavuja sekä muutama varauskota. Jokaisen laavun läheisyydestä löytyy myös geokätkö.

Talvisin reitillä järjestetään Kalli-Karunki laturetki. Osallistujia on vuosittain lähemmäs 1000 henkeä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: