Kätköillä

Martimoaapa

Simosta löytyvä kohde päiväretkeilyyn ympäri vuoden. Suojellun suoalueen halki kulkee 12,5km pitkä vaelluspolku, johon on rakennettu pitkospuut kulun helpottamiseksi sekä eroosion välttämiseksi. Tämä on myös geokätköilijöiden kohde, sillä siellä sijaitsee yksi tämän alueen harvoista virtuaalikätköistä (GCQC0N). Kohteessa ei ole siis mitään fyysistä mihin voisi nimimerkkinsä ja päivämäärän laittaa, vaan on otettava itsestään kuva annetuissa koordinanteissa ja liitettävä se lokkauksen yhteydessä.

Alue on luonnonsuojelullisesti yksi tärkeimmistä kohteista Pohjois-Suomessa. Se mahdollistaa monien uhanalaisten lajien pesimisen ollessa myös yksi tärkeimmistä pesimisaluista myös muille lajeille.

Martimoaavan läheisyydestä löytyy myös autiotupia sekä tulistelupaikkoja retkeilijöiden käyttöön. Lue kohteesta liikumisesta lisää https://www.martimoaapa.com/ sekä informaatiota https://fi.wikipedia.org/wiki/Martimoaapa

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: