Kätköillä

Selkä-Sarvi

Kauimmaisena merellä Suomen ja Ruotsin rajan läheisyydessä Suomen puolelta löytyvä saari joka kuuluu Ruotsin puolella sijaitsevaan Sarvenkatajan saari ryhmään. Selkä-Sarven etäisyys Kemistä on noin 21 km lounaaseen. Selkä-Sarvi on Perämeren kansallispuiston toiseksi suurin saari ja on tunnettu vanhana kalastajien tukikohtana, mistä myös jäljellä on useampia kalastajakylän rakennuksista sekä jäänteitä jo tuhoutuneista rakennuksista sekä kellareista. Enemmillään katovuosina saaren asukasluku oli lähes 300. Rakennusperinteestä kiinnostuneille Peräpohjolainen rakennuskulttuuri on säilynyt hyvin saarien kalastajatukikohdissa.  Osa kalastajatukikohdan rakennuksista on avoimia.

Selkä-Sarven läpi kulkee noin kilometrin mittainen luontopolku minkä varrelta löytyy mm. vanha aurinkokello. Luontopolku kulkee lammashaan läpi joten muistathan sulkea portit mennessäsi.  Lampaiden tarkoitus on säilyttää ja hoitaa saaren monimuotoisuus sekä estää pensastuminen.

Yhtenä eksoottisena asiana voitanee tuoda esille vedenalainen luontopolku Selkä-Sarven ja Maa-sarven välillä. Jos harrastat laitesukellusta on tämä sinun kohteesi.

Selkä-Sarvesta löytyy kaksi geokätköä GC8BXX3 sekä GC8BXWR.

Liikenne-osiossa on tarjolla venekyytiä Selkä-Sarveen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: