Uutiset,  Yleinen

Tilannekatsaus

Kuten varmasti olette tietoisia, on tämän hetkinen Korona tilanne hankala Meri-Lapin alueella ja varsinkin Torniossa. Tuossa menneellä viikolla pidimme ryhmän kanssa kokousta. Harmi vain ettei kukaan meistä osaa vielä ennustaa noin kolmen kuukauden päähän tietäen mikä tilanne on silloin rajoitusten osalta. Siksi lienee hyvä tehdä pieni tilannekatsaus missä mennään nyt.

Ohjelmisto ja oheistoiminta

Tilanne on ettei aivan kaikkea mitä olemme ajatelleet voi järjestää tällaisessa tilanteessa, sillä aikataulutus jää liian lyhyeksi kaikkien halukkaiden osallistumisen mahdollistamiseksi kaikkiin aktiviteetteihin. Mm. Geokoiranäyttelyn osalta toteutus voi jäädä tältä vuodelta. Älkää huoliko, sitä ei kuitenkaan ole vielä unohdettu. Oheistoiminta kuten varattavissa olevat omatoimi veneretket, myös niihin nämä tiukat rajoitukset tulevat osumaan mikäli ne jatkuvat. Missä määrin, se on matkanjärjestäjien päätettävissä ja ottanevat yhteyttä tarvittaessa matkoja varaneisiin. Suosittelemme vielä hetken malttamaan varauksien tekemisessä, ellette sitten ole joka tapauksessa tulossa paikan päälle. Näin voimme yhdessä helpottaa mahdollisten majoituksen sekä muista varauksista aiheutuvaa ylimääräistä työtaakkaa yrityksille.

Kokoontumisrajoitukset

Tapahtumalle suurimmat haasteet ovat asetetut kokoontumisrajoitukset. Tällä hetkellä rajoitus on kuusi henkilöä. Tällä rajoitusmäärällä ei ole minkäänlaisia edellytyksiä tapahtumalle, vaikka meillä on käytettävissä useampi hehtaari tapahtuman alueella. Seuraavassa kokouksessa tehdään uusi tilannekatsaus ja pyrimme saamaan asiantuntijoilta näkemyksiä millaisilla edellytyksillä voidaan edetä, jos edellytyksiä löytyy tämän vuoden osalle.

Rajaliikenne

Emme suosittele rajan yli liikkumista tarpeettomasti tällä hetkellä ja harkintaa syytä myös käyttää kun rajat jollain aikavälillä aukeavat. Tässä on tämän hetken ohjeistus hyvin tiivistetyssä muodossa. Kätkölijöille riittää kyllä Meri-Lapissa kätköjä ettei välttämätöntä ole matkustaa rajojen yli. Tätä sivua ei tulla päivittämään jatkossa, joten tarkastakaa paikkaansa pitävyydet alla olevista linkeistä, mistä löydätte myös tarkemmat tiedot.

Ruotsista Suomeen

Suomen puolella ulkomaalaisten pääsyä maahan rajoitetaan vain välttämättömään. Maahantulijat ohjataan koronatestiin mikä on maksuton. Tämä on voimassa 25.5 asti.

Suomesta Ruotsiin

Rajaliikenne on rajoitettua 31.5 asti vaatien enintään 48h vanhan negatiivisen koronatestin Ruotsiin mentäessä. Testi tulee tehettää yksityisessä terveydenhuollossa. Testin hinta yksityisessä terveydenhuollossa on suuntaa antavasti 200-300 euroa per testi. Ruotsin poliisi valvoo maahan pääsyä. 

Lisää aiheesta

Alla päivittyvät tiedot rajan ylityksestä sekä vaatimuksista.

https://www.tornio.fi/koronatiedotteet/covid19-tietoa-asukkaille-torniossa-ja-haaparannalla/

https://raja.fi/rajaliikenne-ohjeet-korona

Tulevaisuus ja tapahtuman järjestäminen

Koska tilanne on varsin arvaamaton ja hankalasti ennustettavissa on myös aloitettu alustavat työt tapahtuman mahdolliseen siirtämiseen seuraavalle vuodelle. Tästä huolimatta tapahtuman eteen tehdään vielä työtä tämän vuoden osalta toivoen että tilanne paranisi ja rajoituksia löysätään tai jopa puretaan. Päätös tapahtumasta pidetäänkö vai siirretääkö vuodella eteenpäin julkaistaan 24.5.2021. 

Yksi kommentti

  • Harri

    Pistä sinäkin kommenttikenttään ajatuksesi asian tiimoilta. Ei haittaa vaikka näkemys on kärjistetty kunhan se kunnioittaa muita kommentoijia sekä heidän näkemystä.

    Allekirjoittanutta harmittaa ettei miittejä voi pitää tällä pohjoisessa tai no aika keskellä Suomeahan me, missä harvemmin edes nykyinen kuuden hengen kokoontumisrajoitus ylittyisi. Ymmärrän että etelässä voi miitissä olla 50 jopa 100 henkeä kerralla, mutta harvemmin pohjoisessa perusmiiteissä on niin paljoa. Näillä ohjeilla on kuitenkin mentävä eikä perusmiittejä taida saada järjestää missään päin Suomea ennen kuin kaikki kokoontumisrajoitukset on purettu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: