Lapin geokätköilijät,  Uutiset

Lapin geokätköilijät – ritupe

Toisena Lapin geokätköilijänä haluamme haastatella ritupea. Ritupella on yli 15 000 löytöä, joten ahkerasti on vapaa-aikaa lajin parissa vietetty. Myös monta mukavaa geokätköä ritupe on tehnyt Meri-Lappiin.

Milloin olet aloittanut geokätköilyn?

  • Olen aloittanut geokätköilyn 10.7.2015

Mikä sai innostumaan lajista?

  • Poikani ma99e suoritti siviilipalvelusta 2014-2015 Suomen ladulla Kiilopäällä, ja hän oli tekemässä kiilopään Keino trailia. Hän innostui silloin geokätköilystä ja laittoi minullekin geocaching sovelluksen puhelimeen. Kysyi aina välillä, että oletko hakenut yhtään kätköä? No en ollut ennen kuin hän melkein pakotti; ”Huomenna kun tulet työreissulta hae edes se yksi kätkö siitä Petäjäiseltä”. Ajattelin pojan mieliksi etsiä sen, mutta enhän minä sitä löytänyt, ennen kun sain vinkin ”magneettinen”. Siitä se sitten lähti ja loppua ei näy. Tuolla paikalla on nyt oma kätköni: Tästä se alkoi tämä hullutus. Parasta kätköilyssä on ystävien ja perheenjäsenten kanssa kätköily. Monta reissua on tehty eri puolille Suomea tarkoituksena vain etsiä kätköjä ja hauskaa on ollut. Laatuaikaa!

Mistä saat ideat mysteereihin ja muihin kätköihin?

  • Ideat mysteereihin ja muihin kätköihin tulevat omasta päästä ja varmasti vaikuttavat myös hyvät toteutukset, mitä on matkan varrella löytänyt. tietenkin myös paikat, joita haluaa muille esitellä vaikuttavat kätköjen syntymiseen.

Minkä alan ammattilainen olet?

  • Mie olen luomutarkastaja. (Opettajan työtä olen myös tehnyt n. 20 vuotta) Luomutarkastajan työtä teen Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon alueilla, eli saan työni vuoksi matkustaa paljon ja mikä onkaan mukavampaa kun työpäivän päätteeksi nollata pää etsimällä muutama geokätkö ;).

Teetkö työksesi sellaista, mistä on apua mysteerien laadintaan?

  • Työ ei juurikaan auta mysteerien laadinnassa….mutta, hei, nyt mie sainkin idean; jospa luomutarkastajan mysteeri julkaistaisiinkin joku päivä! Mysteerien ratkonnassa en todellakaan ole hyvä, monet niistä menee niin yli hilseen, ettei jaksa edes yrittää ratkaista niitä. Koko ajan kuitenkin oppii uutta…ja joku mysse ehkä ratkeaakin.

Millainen sinusta on hyvä geokätkö?

  • Hyvä geokätkö on sellainen, joka saa hymyn huulille, ohjaa hienoon paikkaan tai piilotus on veikeä. Toisaalta myös kätkö jonka etsiminen on haastava ja sen eteen joutuu tekemään töitä, lumikenkäilemään, hiihtämään tai vaeltamaan.

Kuinka usein toiset kätköilijät kysyvät neuvoa ratkaisuihin?

  • Ratkaisuihin ei niinkään usein, mutta aika usein kätköilykaverit kysyvät apua kätkön löytämiseen. Autan tietenkin aina, jos osaan tai muistan kätkön piilotuksen.

Haluatko lähettää terveisiä megaan tulijoille?

  • Tottakai! Ihanaa kun tulette Lappiin…tai nythän te olette vasta Lapin portilla. Nauttikaa Lapin luonnosta ja yöttömästä yöstä. Ottakaa mukaan Offia ja ettikää paljon kätköjä!

t:ritupe

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: