Lapin geokätköilijät,  Uutiset

Lapin geokätköilijät – Mapa55

Viides Lapin geokätköilijämme tulee hieman pohjoisempaa. Mapa55.n kätköt ovat jutun kirjoittamisen aikana saaneet jo 836 suosikkipistettä, joten varmasti ovat etsimisen arvoisia mikäli tulet kauempaakin ja mietit mitä pohjoisessa kannattaa kätköillä. Kuntien vihertäminen on monella tavoitteena ja Mapa55:lla löytyy tähän haastekätkö.

Milloin olet aloittanut geokätköilyn?

Ounasjoki ja Kätkätunturi
Ounasjoki ja joen mutkassa näkkyy Kätkätunturi © Mapa55
 • Alotin kätköilyn toukokuussa 2016. Lauantai-iltana tehin ittelleni tunnukset ja sanoin kotijästille, että läheppä kaveriksi hakemhan kätköä. Yhessä met sitte pällistelimmä Levijärven rannalla ja yritimmä ettiä jotaki, ei ollu minkhänlaista käsitystä mitä. Emmähän met mithän löytänhet. Nythän sen näkkee jo autosta.
  Maanantaina sitte lähin koulhun vähän aikasemmin ja menin Kittilän hautausmaalle. Miehän löysin pakastepurkin.

Mikä sai innostumaan lajista?

 • Kurssikaverini laitto facepuukhin päivityksiä ”kävin taas parilla”, olipa mukava paikka.
  Olin myös kuullu oppilhailta, että meän nuoriso-ohjaajat olivat kertonhet kätköilystä. Kyselin ohjaajilta asiasta ja toinen heistä näytti puhelimelta, että on löytäny jo melkhein 400 kätköä. Mie ajattelin, että en ikinä löyä nuin paljon.

Mistä saat ideat mysteereihin ja muihin kätköihin?

 • Mysteereissä olen esitelly ittelle tärkeitä paikkoja, Kittilhän-relaatio ja poroaiheiset palapelit. Yksi palapeli on oma lempimaisemani, joka näkkyy meän ikkunasta. Äitille annoin 85-vuotislahjaksi mysteerin, jossa kerrothan hänestä. Nyt jo henkimaailhan siirtyny äitini tykkäsi kuunella kätköilyjuttuja ja laitoin kätkön niin, että hän saattoi nähä siinä piipahtajia.
  Olen myös laittanu tienlaitatradeja, joita voi nopsaan napsia. Parhaimmat piilotukset, joihin tulee favoja on tehny kotijästini ja Kittilän lentokentän piilotti niin ovelasti 9-vuotias lapsenlapseni, että aina välillä sitä ei edes löyvetä.

Minkä alan ammattilainen olet?

 • – Työskentelin kotitalousopettana, tykkäsin työstäni ja olin kolme ylimääräistä vuottaki. Olisin varmhan ollu vielä ainaki vuoven, mutta palapelit, mysteerit, FTF:t , kuntakartan väritykset veivät liikaa mielenkiintoa. Siis täyellinen hurahus.

Teetkö työksesi sellaista, mistä on apua mysteerien laadintaan?

 • En ainakhan vielä ole mithän ruuanlaithon tai muihin kotitöihin liittyvää mysteeriä tehny, mutta eihän sitä tiiä.

Millainen sinusta on hyvä geokätkö?

 • Kaikki kätköt ovat omalla tavalhan hyviä. Joskus kyllä harmittaa, kun ei ymmärrä niin ei ymmärrä.
  Kätköt esittelevät usein kiinostavia paikkoja, joihin ei olis muuten tullu mentyä. Tien laithan tihehhän ripustetut jotoksekki ovat ainaki terveyttä ejistäviä, kun pari sattaa kertaa päivässä hyppää autosta ulos kuusenoksia tutkimhan.
  Minusta on mukava, ku esimerkiksi hiihtolenkin poonuksena on kätkölöytö. Tykkään kyllä Labeistaki, esittelevät mielenkiintoisia kohtheja.

Kuinka usein toiset kätköilijät kysyvät neuvoa ratkaisuihin?

 • Jonkin verran minulta kyselhän ja jonkun verran kyselen ittekki. Hankalat mysteerit ohitan suosiolla, jos ne eivät ole ihan kotinurkilla. Laavut ja muut rakennelmat ovat hankalia etittäviä ja vinkkejä tarvithan. Erityisen kiitollinen olen ohjeista ja neuvoista kätköilijöille Sippe&Karppa, he ovat melkhein ensimmäiset kätköilijät, jokka olen tavannut. Menin miithin Enontekijön lentokentälle ja Sippe kerto myöhemmin, että heti ku auton ovi aukesi kysymyksiä alko satelemhan. Viimeksi eilen soittelimma. Olen kyllä saanu paljon ystäviä ympäri Suomea ja heiltä saapi apua.

Haluatko lähettää terveisiä megaan tulijoille?

 • On taas mukava tavata tuttuja ja tutustua uushin hurahtaneishin, vaihethan kuulumisia ja nautithan kesäsistä Lapin maisemista. Kittilässäki voipi käyä kääntymässä ja Tievassa kuittaamassa kaikki Suomen kunnat mysteerin.

T:Mapa55

ps. Mapa55 halusi vielä tuoda esille pari palapeli-mysteeriä, joissa käytetty hänelle tärkeitä maisemia aiheita sekä kuvia. https://coord.info/GC8J8KA sekä https://coord.info/GC8303Y

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: