Lapin geokätköilijät,  Uutiset

Lapin geokätköilijät – miaumiia

Yhdeksäntenä juttusarjamme ollaan päästy jo Meri-Lapin eteläisimpään kolkkaan eli Simoon. Miaumiia kertoo olevansa osana Pohjois-Suomen geokätköilijät ry:tä ja järjestäjätiimiä. Miaumiia on muuttanut vuonna 2018 Oulusta Simoon ja sen jälkeen innostunut tekemään alueelle geokätköjä. Simossa kuulemma tilaa riittää.

Milloin olet aloittanut geokätköilyn?

  • 29.7.2016

Mikä sai kiinnostumaan lajista?

  • Jostain lehdistä olin lukenut lajista ja se kuullosti mielenkiintoiselta. Simossa kävin epävirallisessa miitissä kesällä 2016, jossa kerrottiin miten nimimerkki luodaan ja kävimme Maankohoumapuistossa katsomassa maapallokätköä. Siitä se kipinä sitten pikkuhiljaa syttyi kunnon roihuksi.

Kuinka usein geokätköilet?

  • Silloin, kun täältä maalta tulee lähdettyä pois. Yleensä viikonloppuisin.

Mistä saat ideat omiin geokätköihin?

  • Olen kierrättäjähenkinen eli kun nurkissa pyörii kummallista roinaa, mietin ensimmäisenä miten tätä voisi hyödyntää geokätkönä. Esim. roskasta sai idean Koivuojan katiska. Ensimmäiset kätköt olivat näitä ja niihin todennäköisesti tulen taas palaamaan. Isot Tuulettimet-railin olen tehnyt pet-putkiloista, mutta ne tuntuu ”hengettömiltä” geokätköiltä. Netistä ja instagrammista saa paljon ideoita käyköihin.

Minkä alan ammattilainen olet?

  • Puutarhuri ja erityislapset

Teetkö työksesi sellaista mistä on apua geokätköilyssä?

  • Lapset ja nuoret pitävät aivot vireessä. Puutarhatyöt kropan kunnossa.

Millainen on sinusta hyvä geokätkö?

  • Itse tykkään geokätköistä, jotka esittelevät kauniin paikan. Silloin ei purkin tarvitse olla erikoinen. Aina ilahduttaa myös kätkö, josta näkee siihen käytetyn aikaa ja vaivaa. En arvosta niinkään kätköjä, joissa on erikoinen aukaisumekanismi. Ne tuppaa menemään rikki ennemmin tai myöhemmin.

Haluatko lähettää terveisiä megaan tulijoille?

  • Oikein paljon tervetuloa Meri-Lapin megatapahtumaan. Nauttikaa kesästä ja seuratkaa tapahtuman somekanavia. Minä häärään mm. instagrammin takana, joten sinne vaan kysymyksiä ja kommentteja tulemaan. Yhdessä me tehdään tätä tapahtumaa kaikille goekätköilijöille. Ilman kävijöitä se ei olisi mega 😃 Ollaan siis Luonnostaan Villejä kaikki!

T. miaumiia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: