Liikenne

Yleistä

Kuten varmasti moni on jo huomannut on Meri-Lapin julkinen liikenne varsin olematonta kaupunkien ulkopuolella näin kesä-aikaan. Siksi tulisikin suosia kimppakyytiä heidän ketkä tulevat junalla tai busseilla. Alla on kommentti-kenttä vapaassa käytössä kimppakyydin tarjoamiseen sekä pyytämiseen. Toki myös kannattaa käyttää Geocache.fi sivuston foorumia, Facebookissa Suomen geokätköilijät, Pohjois-Suomen geokätköilijät sekä Meri-Lapin geokätköilijät ryhmiä kimppakyytien tiedusteluun.

 

Risteilyt

Olemme etsineet valmiiksi risteilyjä, tilausliikennettä, venebussi sekä venetaksi-palveluntarjoajat liikkumiseksi Perämeren saaristossa tapahtuman viikonloppuna saariin joissa on geokätköjä. Artikkelin alaosaan on myös avattu keskustelun mahdollisuus jos haet ryhmää mm. veneretkille.

 

Kemi 

Perämeren Jähti

Jähtiristeily Perämeren kansallispuistoon, Selkä-Sarveen

https://satamankrouwi.fi/jahti/

Vesibussi M/S LEILA

Menneen ajan tunnelmaa henkivä M/S LEILA tarjoaa reittiliikennettä ja tilausristeilyjä Meri-Lapin lähisaaristossa. Vesibussi kulkee Kemin sisäsatamasta Laitakariin, Syvälettoon (pysähtyy vain pyynnöstä) sekä Selkäsaareen. 

 

https://www.merike.fi/

Tornio 

Tornion veneseura yhteistyökumppanina Pekka Aho

Tornion veneseura tarjoaa non-stop kyyditystä tapahtumapäivänä Leton pienvenesatamasta Kuusiluotoon missä löydettävissä kaksi geokätköä. Kesto on noin tunnin kokonaisuudessa lyhyimmillään. Kuusiluodossa on maihin noususta n. 30 minuuttia aikaa käydä hakemassa geokätköt sekä palata takaisin laiturille noustaksesi ensimmäiseen Letolle lähtevään veneeseen missä tilaa tai jäädä saarelle palaten vasta myöhemmällä lähdöllä. 

Kyydityksen edellytyksenä on ennakkovaraus että myös ennakkomaksu joiden perusteella matkat tullaan järjestämään.  Kyydit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lähdön hinta on 12euroa/hlö 30.6.2022 asti ja sen
jälkeen tai paikan päällä varattuna 15,- € / hlö.

Vapaamuotoinen varaus sähköpostiin venekuljetuskuusiluotoon(at)gmail.com eritellen matkustajien nimet (Etu- ja Sukunimi), maksu tilille FI02 5475 0020 028853  VIITENUMERO: 20213 LIITÄ SÄHKÖPOSTIIN KUITTI MAKSUSTA ja perästä tulee vahvistus sähköpostiin missä kerrotaan aikataulu kyydille.  Varatuilla lähdöillä ei ole vaihto- tai peruutusoikeuta. Kyselyt venekuljetuskuusiluotoon(at)gmail.com. 

Lisätietoja venekuljetuskuusiluotoon(at)gmail.com

Pekka Aho veneteksi

Pekka Aho tarjoaa venekyytejä tilauksesta yksittäisille henkilöille tai ryhmille pitkin kesää pääasiassa Tornion Leton pienvenesatamasta käsin. Jos olet ajatuksissa yöpyä Perämeren saariston vuokratuvissa voit tiedustella venekyytiä sekä sen hintaa Pekalta. Pekalla on monen vuoden kokemus Perämeren kansallispuistosta ja toimii oppaana Perämeren kansallispuistossa.

Retkiä tilaavissa on paljon 1-3 henkilön ryhmiä jotka toivovat saavansa lisähenkilöitä kyytiin jakamaan kustannuksia. Jos aikatauluissa on varaa kannattaa kyydityksiä kysyä vaikka yksin, niin Pekka ilmoittaa sopivan kuljetuksen missä tilaa päästä bongaamaan kansallispuistoa tai hakemaan kätköt.

Venetaksin varaukset ja kysymykset pekka.aho.pah(at)gmail.com, puh. 0400 296 425

 Pekan kierrokset perämeren saaristossa ryhmille
  • Perämeren kansallispuiston kierros (Selkä-Sarvi sekä Pensaskari). Matkan kesto 3-6 tuntia riippuen olosuhteista sekä matkustajien nopeudesta maalla. Mahdollista löytää neljä saarikätköä. Hintaa 50euroa/henkilö ja vaatii vähintään 5 matkustajaa. (Vähä-Huiturin osalta huomioitavaa on kätkön sijainnissa jos tupa on vuokrattuna, ettei vuokralaista häiritä).

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *